Nursel'le Evin Tadı

Nurselle Evin Tadı 7 Ağustos Sarımsaklı Kuru Domatesli Kekikli Ekmek Tarifi

0

Sarımsaklı Kuru Domatesli Kekikli Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Kuru Domatesli Kekikli Ekmek Malzemeleri:
500 gram tam buğday unu
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
10 adet kuru domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz
Aldığı Kadar Su
Sarımsaklı Kuru Domatesli Kekikli Ekmek Yapımı:
Geniş bir kabın içerisine un koyulur. Ardından maya, süt, zeytinyağı, şeker ve su eklenip hamur yoğrulur, sonrasında mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra kuru domatesler ufak ufak doğranıp sarımsaklar ise dövülüp eklenir. Kekik ve tuzda eklendikten sonra hamur tekrar yoğrulur. 10 dakika dinlendikten sonra yapacağınız tepsiye göre elinizle açıp yerleştirdikten sonra, 180° fırına veriniz.

0 yorum:

Yorum Gönder